fretsonfire, z Krakowa masz rzut beretem do Świętochłowic. Napisz do koleś on Ci spokojnie założy
gasnące ksenony podczas jazdy
Zwiń
X
-
gasnące ksenony podczas jazdy
Witam,
Od 3 tygodni jestem posiadaczką octavii II. I niestety już pojawiły się problemy.
Otóż zauważyłam że podczas jazdy gasną oba ksenony na ok. 1 -2 sekundy po czym włączają się. Problem powtarza się dosyć często. Byłam w ASO i po sprawdzeniu przewodów od włącznika przy kierownicy, do świateł nic nie wykryli, i nie mają pojęcia dlaczego tak się dzieje.
Poprzedni właściciel powiedział, że ksenony się "chłodzą" w ten sposób... Tyle, że nie zauważyłam takiego zjawiska podczas jazdy innymi samochodami z ksenonami.
Zmagał się ktoś z takim problemem ??
Proszę o rady
Dziękuje
-
-
To niech się były właściciel sam tak chłodzi.. :shock: Jeżeli obydwa naraz gasną to bym nie szukał raczej problemu przy samych reflektorach, a może się to dzieje gdzieś po wjechaniu w nasze polskie ukryte przeszkody drogowe? albo jakaś zasada kiedy się to dzieje? jeżeli nie to trzeba będzie sprawdzić "mądre" układy komfortu itdVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
błędy w układzie centralnej elektryki do sprawdzenia
ewentualnie żarniki, mi jeden powoli pada i gaśnie, ale to jest szybkie mrugnięcie
może przetwornice? ale żeby oba światła na raz? dziwne->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
jakby padały to by się barwa zmieniała itp.. a choćby nawet to nie bardzo mi się chce wierzyć żeby dwa naraz się wyłączały idealnie, dlatego bym zaczął od błędów.. później przetwornice, kabelkologia, włącznik? ogólnie może być igła w stogu.. :?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxjakby padały to by się barwa zmieniała itp.. a choćby nawet to nie bardzo mi się chce wierzyć żeby dwa naraz się wyłączały idealnie, dlatego bym zaczął od błędów.. później przetwornice, kabelkologia, włącznik? ogólnie może być igła w stogu.. :?
dlatego tez nie za bardzo wierzę w gusła ASO, ale
1. pozostaje spawdzic wszystkie piny od włącznika po przetwornice
2. sprawdzić - nieależnie czy oryginalne czy dokładane - w CE czy aby napewno odpowiednia opcja jest zaznaczona
3. sprawdzic ładowanie
4. obejrzeć wnętrze lampy pod kątem siakiegos tam druciarstwa (tym bardziej iż poprzedni jeździec znał problem)
5. najdokładniej określic kiedy się to dzieje (przyspieszanie, hamowanie, ABS etc)
6. cholera wie co jeszcze.... :szeroki_usmiech>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez żożoPoprzedni właściciel powiedział, że ksenony się "chłodzą" w ten sposób->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez żożoPoprzedni właściciel powiedział, że ksenony się "chłodzą" w ten sposób
żożo, gdzieś, kiedyś, słyszałem o podobnym problemie i z tego co pamiętam winowajcą były styki we włączniku świateł.
Komentarz
-
-
Maicroft, w O2 też różowieją.. nie ma reguły. Wracając do pacjenta.. to coś nie halo żeby obydwa naraz się wyłączały? chyba trzeba spojrzeć w schemat elektr. Ale coś mnie ten włącznik nurtuje jednakVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
dwa dni elektryk w ASO sprawdzał i niby wszystko, od włącznika, po kabelkach, do żarówek jest ok... żadnego błędu nie pokazało, bezpieczniki ok.
zakupiłam nowy akumulator, bo stary słabo się ładował. przetwornice też sprawdzili.
Octavia z 2008 roku, 169000 km przejechane.
Z tego co kojarzę, to gasną przy przyspieszaniu.
Spróbuje z włącznikiem jeszcze...
Albo ksenony inne założyć, bo nie mam pojęcia jak długo obecne jeżdżą.
Dziękuje za pomoc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez żożoZ tego co kojarzę, to gasną przy przyspieszaniu.
a tak na poważnie powinnaś sprawdzić to co koledzy radzą a dodatkowo znam dobrego elektryka nie wiem czy jeszcze pracuje w ASO na Kocmyżowskiej Zbigniew Śpiewak alebo podjedź do Nowego Targu do Autoremo i zapytaj o kierownika Janusza Nowobilskiego oni powinni ci pomóc jeśli masz czas na to podjedź także na najbliższego spota któryś z kolegów przejedzie sie z tobą i może pomoże
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...005098#1005098 za tydzień w piątek w Krakowie wypada chyba nie pamiętam ale tam koledzy ci w tym wątku powiedzą co i jak i gdzie
Komentarz
-
-
ten sam problem
od około 6-ciu miesiecu zauważyłem że mam ten sam problem. Na ułamek sekundy gasną i zapalają się. Zupełnie niespodziewanie. I to nie na wybojach lub jakiś nierównościach. Czasami gdy stoje na światłach na skrzyżowaniu lub podczas jazdy. Strasznie głupie wrażenie ba to tak jakby na chwile zamknąć oczy. U mnie światłami steruje czujnik więc włącznik świateł raczej odpada. Przebieg 110 tyś. Auto mam od nowości. Nie zdążyłem zawuważyć czy na ten ułamek sekundy przygasa też podswitlanie zegarów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pioood około 6-ciu miesiecu zauważyłem że mam ten sam problem. Na ułamek sekundy gasną i zapalają się. Zupełnie niespodziewanie. I to nie na wybojach lub jakiś nierównościach.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
też tak miałem, niezależnie od wybojów czy innych szarpnięć
jeździłem z tym pół roku, aż jeden xenon się zrobił różowy
także palniki do wymiany niedługo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
alxxx, fajne były doznania artystyczne - różowy śnieg
ale po wymianie żarników się skończyły - teraz bialutko dookoła i inic nie mruga->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele: